Sastojci:
- 2dl biljnog mleka
- 250g posnog margarina
- 300g šećera
- 100g čokolade
- 2 narandže (zamrznute)
- 400g posnog mlevenog keksa
- 250g mlevenih oraha
Priprema:
Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori). Ostaviti ih u zamrzivaču. Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice. U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje. Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe. Dobro promešati i odmah filovati oblande. Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku. Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
PRIJATNO!