Japanska jabuka

Japanska jabuka je poznata kao veoma lekovita voćka. Ona pomaže da imunitet bude dobar. Po izgledu, japanska jabuka, je veoma slična paradajzu, a po ukusu je veoma slična kajsiji i breskvama. Ova voćka deluje protivupalno i dezinfikuje, jača krvne sudove i snižava krvni pritisak. Posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa venama. Plodovi su bogati vitaminom C i vitaminom A, sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe i zbog toga dobro deluje na probavu. Sok ove voćke deluje kod bolesti želuca, creva, jetre i žuči. U 100 grama ove voćke nalazi se oko 70 kalorija, a masti uopšte ne sadrži. Ukoliko se ova voćka konzumira tokom zime, ona štiti od prehlada, gripa i različitih upala. Japanska jabuka obiluje kvercetinom, što znači da je odlična zaštita protiv kardiovaskularnih bolesti, prvenstveno visokog pritiska i povišenog holesterola. Japanska jabuka može da se konzumumira sveža, sušena ili kuvana. Veoma je  bitno da znate da se japanska jabuka ne sme jesti na prazan stomak, jer izaziva dijareju. Osim što sprečava maligna oboljenja, japanska jabuka, se može koristiti kao lek za jačanje imuniteta. Postoje neka saznanja da ovo voće eliminiše rizik od dobijanja Alchajmerove bolesti. Redovnim konzumiranjem ovog voća telo će dobiti dovoljno energije koju će moći da iskoristi, čime pozitivno utiče na izgradnju mišića, poboljšava varenje i jača imuni sistem.

Piše: Mirjana Đerić

Be the first to comment

Leave a Reply