Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Japanski brend “CELLATO” postavio novi Ginisov rekord – za porciju potrebno izdvojiti paprenu cifru

JAPANSKI BREND “CELLATO” POSTAVIO NOVI GINISOV REKORD – ZA PORCIJU POTREBNO IZDVOJITI PAPRENU CIFRU

Svima omiljena poslastica – sladoled, sprema se prema tajnim receptima i sastojcima. Na osnovu tradicije i kvaliteta, postavlja se i cena proizvoda. Pa tako je luksuzni japanski brend sladoleda “Cellato”, postavio novi Ginisov rekord za najskuplji sladoled na svetu.

Naime za porciju ove poslastice potrebno je izdvojiti 6.211 evra. Sladoled pod nazivom Byakuya, osvojio je titulu jer je napravljen od vrhunskih sastojaka. Sladoled se pravi od jestivog zlatnog lista, belog tartufa, prirodnog sira Parmigiano Reggiano i pirinčanog vina.

Zbog toga najskuplji sladoled košta neverovatnih 6.211 dolara, odnosno 880.000 jena.

Ideja kreacije ovog sladoleda je da se spoje japanski i evropski sastojci, kako bi se formirao specifičan miks ukusa ovog sladoleda.

Predstavnik kompanije rekao je timu iz Ginisa da im je bilo potrebno godinu i po dana da razviju vrhunski sladoled. Takođe, iz fabrike kažu da u budućnosti planiraju i druge proizvode koji sadrže kombinacije najfinijih sastojaka kao što su šampanjac i kavijar.

Tagovi:
Pročitajte još: