Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Japanski čizkejk

Japanski čizkejk

Sastojci:

• 7 supenih kašika putera
• 100g krem sira
• 130ml mleka
• 8 žumanaca
• 60g brašna
• 60g skroba
• 13 belanaca
• 130g kristal šećera
• vruća voda (za pečenje)
• šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Puter, krem sir i mleko pomešajte i lagano istopite na vatri da dobijete lepu, ujednačenu masu. Uz neprestano mućenje, ovu smesu prelijte preko žumanaca – potrebno je veoma intenzivno mešanje kako se žumanci ne bi zgrudvali. U dobijenu smesu, prosejte brašno i lagano umešajte. Dobro umutite belanca u čvrst sneg, dodajući im kristal šećer. Kašiku po kašiku, belanca dodajte u prethodnu smesu sa žumancima i ostalim sastojcima. Mešajte lagano kako bi smesa zadržala što više mehurića. Izlijte dobijenu smesu u okruglu modlu za pečenje (koju ste prethodno obložili pek – papirom).

TRIK: Uzmite veću tepsiju i u nju sipajte vruću vodu. Okruglu modlu sa japanskim čizkejkom stavite u tepsiju sa vrućom vodom i sve zajedno stavite da se peče.

Japanski čizkejk je potrebno peći na 140°C oko 55minuta.

Kada je pečen, čizkejk izvadite iz modle, stavite na ukrasnu tacnu i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: