Kafa je bez sumnje jedan od omiljenih napitaka većine ljudi i mnogi ne mogu ni da zamisle početak dana bez nje.
Međutim, sertifikovana nutricionistkinja Makenzi Burdžes naglašava kako postoje određeni dodaci koje ljudi često stavljaju u kavu, a ona ih ne preporučuje.
Iako brojna istraživanja pokazuju da dnevno konzumiranje kafe smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, poboljšava budnost i može nam pomoći da bolje rešavamo probleme i kreativno mislimo, dodavanje određenih stvari u šolju kafe može poništiti neke od dobrobiti.
Ovo su tri stvari za koje Makenzi kaže da ih ne bismo smeli stavljati u kafu ako nastojimo da zadržimo njene zdravstvene prednosti:
-pavlaku za kafu
-šećer
-veštačke zaslađivače
Kako objašnjava nutricionistkinja, ovi dodaci mogu dovesti do povećanog rizika od dijabetesa i srčanih bolesti, poništavajući pritom sve dobrobiti koje nam kafa pruža.