Sastojci:
- 2 jaja
- 50 grama maslaca
- 50 ml ulja
- 100 grama šećera
- 200 grama slatke pavlake
- 2 zrele banane
- 180 grama brašna
- 1 prašak za pecivo ili 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica kakaoa
- 100 grama suvog grožđa (potopljenog u rum)
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom, zatim dodajte jaja, maslac i ulje. Sjedinite smesu. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom u smesu. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili homogenu smesu. Izgnječite banane i dodajte ih u smesu zajedno sa suvim grožđem (prethodno potopljenim u rum) i vanilin šećerom. Polako izjednačite celu smesu i sipajte je u prethodno pripremljen pleh.
Pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 50 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđe boje.
PRIJATNO!