Francuski kroasani na domaći način
Sastojci:
• 600 g glatkog brašna
• 10 g suvog kvasca
• 3 vanil šećera
• 75 dcl ulja
• 2,25 dcl mlakog mleka
• 1,5 dcl mlake vode
• 1,5 kašičica soli
• 150 g maslaca
• 1 jaje za premazivanje
Način pripreme:
Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena. Zamesiti testo od svih sastojaka osim maslaca i jaja, pa ostaviti pokriveno krpom dok se ne udvostruči. Premesiti, razvući najtanje moguće, narendati maslac preko testa i smotati ga kao rolat.
Oklagijom stanjiti rolat tako da izgleda kao traka. Izrezati na trouglove, puniti po želji i umotati rolnice. Premazati jajetom i ostaviti da se dižu još 40 minuta.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C, dok ne porumene.
PRIJATNO!