Kaše od jesenjeg voća i povrća bogate su C vitaminima, a kombinacije brokolija i krompira čine ih veoma prijatnima za stomak.
Dodatak ovsenih pahuljica obezbeđuje dugotrajnu sitost jer su bogate rastvorljivim vlaknima. Ovas takođe deluje umirujuće i jača nerve. Tu su i mirisne slatkaste kaše od dunje i kruške, bebe će uživati!
Kaša od batata
Potrebno je
1 slatki krompir (oko 180 g)
30 ml vode
1 kašičica organskog biljnog ulja (npr. laneno ulje)
Priprema
Slatki krompir oljuštite i isecite na sitne kockice i lagano kuvajte na tihoj vatri ili pari 30 minuta. Kada su komadi slatkog krompira skuvani dok ne omekšaju, izmešajte ih u homogenu pastu pomoću ručnog blendera. Ako je kaša previše gusta, samo dodajte malo vode.
Neposredno pre konzumiranja umešajte kašičicu par kapi biljnog ulja.
Kaša od brokolija i ovsenih pahuljica
Potrebno je:
100 g brokolija
50 g krompira
20 g finih ovsenih pahuljica
30 ml vode
1 kašičica visokokvalitetnog biljnog ulja (npr. laneno ulje)
Priprema
Krompir oljuštite i isecite na sitne komade zajedno sa brokolijem. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri ili pari 30 minuta dok ne omekša. Izmiksajte povrće ručnim blenderom u homogenu pastu. Ako je kaša previše gusta, samo dodajte malo vode. Dodajte sitne ovsene pahuljice i ostavite da nabubre 4-5 minuta.
Neposredno pre konzumiranja umešajte kašičicu biljnog ulja.
Kaša od dunje i kruške
Potrebno je:
75 g dunje
75 g kruške
kašika speltinog griza
Priprema
Dunju i krušku operite i oljuštite i uklonite jezgro. Isecite na vrlo male kocke. Kuvajte kocke dunje sa malo vode oko 15 minuta dok ne omekšaju. Posle otprilike polovine vremena kuvanja, dodajte kockice kruške i speltu. Voće izmiksajte ručnim blenderom.