Sastojci:
- 500 g junećih šnicli (ruža ili but)
- crni luk
- paprika
- paradajz
- šargarepa
- beli luk
- so, biber, ruzmarin
- 1 kašika brašna
Priprema:
Šnicle dobro izlupati i rastanjiti čekićem. Izbockati nožem i začiniti sa obe strane solju i biberom. Napraviti marinadu od ulja i ruzmarina, pa staviti začinjeno meso. Najbolje je da odstoji nekoliko sati u frižideru do pripreme.
Propržiti luk dok se ne zacakli, pa dodati meso i sve zajedno pržiti desetak minuta. Začiniti sa malo slatke paprike, te dodati i beli luk. Posle deset minuta prženja, dodati i ostalo povrće, iseckano na kockice – papriku, šargarepu i paradajz koji ste prethodno oljuštili. Dinstati sve zajedno petnaestak minuta. Potom doliti oko 200 ml vode i dinstati još 15 minuta. Kada je voda isparila ponovo dodati oko 200 ml i dinstati. Nakon toga, izvadite meso, pa povrće izblendate ili ispasirate. Onda vratite meso, dolijte još 400 ml vode i dinstati zajedno 20 minuta.
U jednoj posudi pomešati kašiku brašna i malo hladne vode, te dodati u saft. Ostavimo još desetak minuta da se ukrčka. Ukoliko fali začina, dodati po ukusu.
PRIJATNO!