Sastojci:
• 300 grama urmi bez koštica
• 300 grama oraha
• 9 kašika kakao praha
• 2 kašike ekstrakta vanile
• 50 mililitara javorovog sirupa ili meda
• 2 kašike kokosovog ulja
• 2 kašike vode
• prstohvat soli
Priprema:
U blenderu sameljite urme i orahe, dodajte šest kašika kakaa, jednu i po kašiku ekstrakta vanile, dve kašike vode i prstohvat soli. Mešajte smesu dok ne počne da se odvaja od ivica blendera, pa je sipajte u pleh za pečenje. U činiji pomešajte ostatak ekstrakta kakaa i vanile sa dve kašike kokosovog ulja, javorovog sirupa ili meda. Mešajte dok ne nestanu sve grudvice, pa prelijte tortu. Ostavite da se ohladi oko dva sata pre serviranja. Po želji ukrasite voćem i seckanim orasima, lešnicima ili bademima.
Prijatno!