Zima, a posebno novogodišnji i božićni praznici, nezamisliv je period bez čuvenog kuvanog vina. Bez obzira na to da li najviše uživate u njegovoj konzumaciji kod kuće, ili volite da ga pijete u svom omiljenom restoranu, neizostavan je deo zimske atmosfere.
Svako ko je ikada probao kuvano vino, zna koliko je ono ukusno i pitko. Kombinacija samog vina i začina, na čelu sa cimetom i karanfilićem, čini ga posebno aromatičnim, a šećer mu daje slatkoću koju svi obožavaju.
Ipak, vino ne zna svako da skuva, iako to zaista nije težak posao. Ukoliko ste ovih dana planirali da uživate u čarima ovog zimskog pića, rado ćemo vas uputiti u svega nekoliko vrlo jednostavnih koraka koje je potrebno da obavite kako biste dobili savršen napitak.
Nabavite ovih nekoliko namirnica, vino se podrazumeva i bacite se na posao.
Sastojci:
-1l vina
-4 kašike šećera
– 3-4 karanfilića
-cimet
– muskatni oraščić
Priprema:
U šerpu sipajte vino, a zatim dodajte šećer i karanfilić. Sve promešajte i kuvajte dok ne provri.
Na samom kraju, dodajte malo cimeta i muskatnog oraščića i ponovo promešajte.