Zamzavanje namirnica nije uvek jednostavan posao. U narednom tekstu možete pročitati neke od korisnih saveta kako da to uradite što jednostavnije, piše Lisa.
Za početak, uvek morate računati na to da kada želite da zamrznete hranu u kesi ili posudi nema vlage ili bakterija. Da biste to izbegli, možete koristiti specijalne kese za zamrzivač sa ziperom i na vakuum.
Često se dešava da nam posle nekog ručka ili večere ostane sosa ili variva. Najbolji način da ih sačuvate jeste da ih zamrznete u posudici s poklopcem.
Da biste bili sigurni da ćete kasnije moći da pronađete hranu koju ste sačuvali, pre nego što je zamrznete napišite na nalepnicama šta ste zamrzli i datum kada ste zamrzli i to zalepite na posudu ili kesu u koju ste odložili namirnicu. Najbolje je da to uradite sa vodootpornim markerom kome vlaga i mraz ne mogu ništa, a možete ga kupiti u knjižari. Na ovaj način ćete izbeći zabunu oko toga koja namirnica se nalazi u kesi za zamrzivač.