Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kapri čizkejk

kapri cizkejk

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 g kakaoa
  • 120 g putera
  • 1 jaje

Za fil:

  • 600 g kompota od višanja ili jagoda
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 100 g putera
  • 100 g šećera
  • 15 g vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 600 g krem sira
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 100 g pavlake

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake

Priprema:

Voće procedite, a sok koji je ostao sipajte u šerpu. Razblažite puding sa nekoliko kašičica soka, pa sipajte nazad u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući, a zatim dodajte višnje i pomešajte, pa pokrijte providnom folijom. Uzmite drugu posudu i u njoj pomešajte prosejano brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kakao, istopljeni puter i jaje i umesite testo. Uzmite kalup prečnika 24 cm i obložite ga pek papirom, a zatim utisnite testo na dno i po ivicama i izbockajte ga viljuškom. Puter sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte jaja, krem sir, skrob i pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom.

Sipajte pola fila sa krem sirom preko kore, zatim sipajte puding sa višnjama, a zatim preko preostali fil i sve poravnajte. Tortu pecite oko 80 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a zatim isključite rernu, otvorite vrata i tortu ostavite još 30 minuta. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i prelijte je preko torte. Ostavite je preko noći u frižideru, a zatim je služite.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: