Sastojci:
Za koru:
- 250 g brašna
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 g kakaoa
- 120 g putera
- 1 jaje
Za fil:
- 600 g kompota od višanja ili jagoda
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 15 g vanilin šećera
- 4 jajeta
- 600 g krem sira
- 40 g kukuruznog skroba
- 100 g pavlake
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 ml slatke pavlake
Priprema:
Voće procedite, a sok koji je ostao sipajte u šerpu. Razblažite puding sa nekoliko kašičica soka, pa sipajte nazad u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući, a zatim dodajte višnje i pomešajte, pa pokrijte providnom folijom. Uzmite drugu posudu i u njoj pomešajte prosejano brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kakao, istopljeni puter i jaje i umesite testo. Uzmite kalup prečnika 24 cm i obložite ga pek papirom, a zatim utisnite testo na dno i po ivicama i izbockajte ga viljuškom. Puter sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte jaja, krem sir, skrob i pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom.
Sipajte pola fila sa krem sirom preko kore, zatim sipajte puding sa višnjama, a zatim preko preostali fil i sve poravnajte. Tortu pecite oko 80 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a zatim isključite rernu, otvorite vrata i tortu ostavite još 30 minuta. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i prelijte je preko torte. Ostavite je preko noći u frižideru, a zatim je služite.
PRIJATNO!