Sastojci:
• 7 belanaca
• 14 kašika šećera
• 1 kašika sirćeta
Krem od žumanaca:
• 7 žumanaca
• 200 grama šećera
• 600 mililitara mleka
• 6 kašika brašna
• 10 grama vanilin šećera
• 50 grama šećera u prahu
• 250 grama margarina
Žele od jagoda:
• 500 grama jagoda
• 500 mililitara vode
• 300 grama šećera
• 120 grama pudinga od vanile
• 100 grama čokolade
• 2 kašike ulja
• 2 kašike mleka
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i dodajte sirće. U kalup stavite papir za pečenje, pa preručite belanca i zapecite, tj. prosušite u rerni na oko 120 stepeni Celzijusa. Kad se prosuši koru premažite sa otopljenom čokoladom i uljem. Ostavite ovaj deo da se dobro stegne u frižideru. Mutite fil od žumanaca, šećera brašna i malo mleka. Napravite puding od ove smese i mleka. Kad se ohladi dodajte margarin. Ostavite da se ohladi dobro. Crveni fil pravite tako što u 400 ml vode dodate izblendirane jagode, i pola mere šećera. Ostavite da provri. Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i vode. Kad jagode provru, dodajte puding. Ostavite ovaj fil da se prohladi dobro. Na deo sa belancima dodajte žuti fil, pa razmućenu čokoladu, a onda crveni fil pa čokoladu. Ukrasite po želji.
Prijatno!