Sastojci:
- 4 zrele banane
- 120 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice arome vanile
- 60 ml meda
- 60 ml sok od pomorandže
- 60 ml ruma (opciono)
- 30 g seckanih oraha
Priprema:
Presecite banane na pola po dužini ili iseckajte na kolutiće. U malom loncu, zagrejte slatku pavlaku na srednje niskoj temperaturi dok ne počne da se uspinje, ali ne dođe do ključanja. Dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i dodajte vanilu.
Prelijte banane sa pripremljenom smesom. Otopite med i pomorandžin sok zajedno sa rumom (ako želite) i prelijte preko banana. Pospite seckanim orasima. Stavite banane pod gornji grejač u rerni na najvišoj temperaturi na nekoliko minuta dok se ne dobije zlatno smeđa boja i karamelizovani sloj.
Poslužite odmah, dok je još toplo.
PRIJATNO!