Sastojci:
- 300 g PETIT keksa
- 200 g žele bombona
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 150 – 200 g oraha
- suvo grožđe po želji
- 100 ml mleka
- 2, 3 kašike ruma
- 220 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Izlomiti grubo keks, pa ga preliti mlekom i rumom i sve promešati. Ulupati margarin sa šećerom u prahu i dodati otopljenu čokoladu, pa opet ulupati.
Keksu dodati iseckane žele bombone, i grubo iseckane orahe, dodati i suvo grožđe ukoliko želite. Promešati, pa toj masi dodati prethodno umućen margarin, šećer i čokoladu i sve sjediniti. Obložiti okrugli pleh, pa poređati u krug namočene piškote u mleko, a unutrašnjost ispuniti filom.
Ostaviti nekoliko sati da odstoji, pa skinuti obruč ili okrenuti šerpu na tacnu. Ova kasato torta se još može i oblikovati u duguljastom kalupu bez piškota. Stavite foliju, istresete smesu, malo pritisnete i ostavite nekoliko sati u frižider, posle samo okrenete na tacnu i skinete foliju.