„Kasato“ torta

Kasato torta

Sastojci:

  • 300 g PETIT keksa
  • 200 g žele bombona
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 – 200 g oraha
  • suvo grožđe po želji 
  • 100 ml mleka
  • 2, 3  kašike ruma
  • 220 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Izlomiti grubo keks, pa ga preliti mlekom i rumom i sve promešati. Ulupati margarin sa šećerom u prahu i dodati otopljenu čokoladu, pa opet ulupati.

Keksu dodati iseckane žele bombone, i grubo iseckane orahe, dodati i suvo grožđe ukoliko želite. Promešati, pa toj masi dodati prethodno umućen margarin, šećer i čokoladu i sve sjediniti. Obložiti okrugli pleh, pa poređati u krug namočene piškote u mleko, a unutrašnjost ispuniti filom. 

Ostaviti nekoliko sati da odstoji, pa skinuti obruč ili okrenuti šerpu na tacnu. Ova kasato torta se još može i oblikovati u duguljastom kalupu bez piškota. Stavite foliju, istresete smesu, malo pritisnete i ostavite nekoliko sati u frižider, posle samo okrenete na tacnu i skinete foliju.



Tagovi:
Pročitajte još: