Sastojci:
- 200 g pire krompira
- 300 g brašna
- 100 ml toplog mleka
- 1 kesica instant kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 5 kašika rastopljenog maslaca
Punjenje:
- 200 g krem sira
- 100 g šunke
- 100 g sira
Premaz:
- maslac
- začinsko bilje
Priprema:
Skuvajte tri velika krompira, izgnječite ih, dodajte malo mleka i maslaca i pripremite pire po svom ukusu.
U ohlađeno pire dodajte brašno, kašiku šećera, toplo mleko pomešano sa otopljenim maslacem, suvi kvasac i so.
Mesiti rukama i po potrebi dodati još malo brašna. Nemojte dodavati previše brašna jer testo treba da ostane lepljivo.
Pokrijte testo krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil.
Narendajte sir i šunku i pomešajte sa krem sirom ili sirnim namazom.
Nakon 45 minuta, promešajte testo. Nemojte dodavati više brašna. Podeliti testo na dve jednake loptice, svaku razvaljati u krug i iseći na osam trouglova.
Na širi deo trougla dodajte kašiku fila, urolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Prijatno!