Jednostavno letnje jelo sa blago egzotičnim ukusom. Potrebno vam je: šolja kinoe, 1/2 šolje inka bobica, šolja pasulja…
… 1/2 šolje indijskih oraha, krupno iseckanih, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1/4 šolje seckanog peršuna, 2 kašike kokosovog ulja, kašičica kima, pola kašičice soli, 2 šolje vode.
Priprema
Pasulj skuvajte unapred (pošto to traje duže).
Zagrejte kašiku kokosovog ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani beli luk i kim i krčkajte mešajući nekoliko minuta, dok ne zamiriše. Dodajte kinou (koju ste prethodno isprali), vodu i so, poklopite, zagrejte da proključa, pa smanjite vatru da nastavi da se krčka još 10-15 minuta, ili dok se sva voda ne upije. Dodajte prethodno skuvani pasulj i drugu kašiku kokosovog ulja, ponovo poklopite i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
U međuvremenu, propržite indijske orahe u malom tiganju na srednjoj vatri. Zatim dodajte polovinu indijskih oraha i polovinu peršuna u kuvanu kinou i izmešajte (drugu polovinu ostavite za garnir).
Sipajte kinou u tanjire ili činije za jelo, pa pospite preostalim indijskim orasima, peršunom i inka bobicama.
Poslužite toplo.
Preuzeto: Zdravahrana.com