Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kobasica sa prženim krompirom

Kobasica sa przenim krompirom

Sastojci: 

  • 400 g krompira
  • 2 supene kašike putera
  • 4 kom crvenog luka (tanko narezan)
  • 2 supene kašike listova svežeg timijana
  • 50 g brašna
  • 100 ml crnog vina
  • 500 ml kvalitetnog pilećeg bujona
  • 1 supena kašika senfa
  • 2 supene kašike vorčester sosa
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 8 velikih svinjskih kobasica
  • so i sveže mleven crni biber

Priprema: 

Vodom napuniti šerpu srednje veličine, dodati supenu kašiku soli i zatim dodati krompir. Ostaviti da provri i kuvati 10 minuta, da krompir omekša. Ocediti i iseći krompir na kolutove širine 1 cm. Ostaviti sa strane.

U šerpi srednje veličine, otopiti puter, dodati luk i timijan i lagano pržiti 10 minuta da sve omekša i da tek počne da se karamelizuje. Umešati brašno i dinstati 2 minuta. Dodati vino i kuvati dok polovina tečnosti ne ispari. Dodati bujon i ostaviti da vri, uz mešanje, dok se ne dobije gust sos, oko 10 minuta. Dodati senf, začine i vorčester sos po ukusu. Ostaviti sa strane i početi pripremu kobasica i krompira.

U velikom tiganju, zagrejati maslinovo ulje na visoku temperaturu, zatim pažljivo dodati kriške krompira. Okretati svakih par minuta dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Ispržiti sav krompir. Dobro posoliti.

Staviti kobasice na roštilj i peći 4 minuta sa svake strane.

Servirati kobasice i hrskavi krompir sa sosom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: