Sastojci za patišpanj:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 6 kašika pšeničnog brašna
- 6 kašika griza
- 5 kašika ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 l mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. U jednoj posudi umutite belanca i 5 kašika šećera u “čvrst sneg”, potom dodajte žumanca, ulje, pšenično brašno, prašak za pecivo i na samom kraju griz. Sve sastojke sjedinite laganim mešanjem žicom.
U pleh stavite papir za pečenje, sipajte smesu i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C oko 20 minuta. Znaćete da je kolač gotov kada poprimi zlatnu nijansu i kada se korice odvoje od ivice pleha. Dok je kolač u rerni, promešajte mleko i šećer i kuvajte do ključanja.
Nakon što se koh ispeče, pažljivo ga izvadite iz pleha, na dno sipajte Moja Kravica mlečnu slatku pavlaku i vratite koh preko nje. Izbockajte kolač viljuškom ili čačkalicama (kako bi upio mleko) i prelijte mlekom.
Za najbolji ukus poslastice – služite hladno.
Prijatno!