Search
Close this search box.

Koh sa slatkom pavlakom

Koh sa slatkom pavlakom

Sastojci za patišpanj:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika pšeničnog brašna
  • 6 kašika griza
  • 5 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. U jednoj posudi umutite belanca i 5 kašika šećera u “čvrst sneg”, potom dodajte žumanca, ulje, pšenično brašno, prašak za pecivo i na samom kraju griz. Sve sastojke sjedinite laganim mešanjem žicom.

U pleh stavite papir za pečenje, sipajte smesu i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C oko 20 minuta. Znaćete da je kolač gotov kada poprimi zlatnu nijansu i kada se korice odvoje od ivice pleha. Dok je kolač u rerni, promešajte mleko i šećer i kuvajte do ključanja.

Nakon što se koh ispeče, pažljivo ga izvadite iz pleha, na dno sipajte Moja Kravica mlečnu slatku pavlaku i vratite koh preko nje. Izbockajte kolač viljuškom ili čačkalicama (kako bi upio mleko) i prelijte mlekom.

Za najbolji ukus poslastice – služite hladno.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: