Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 80 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 200 g mekog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 1 litar mleka
- 150 g šećera
- 8 kašika griza
- 50 g putera
- 200 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte redom sve ostale sastojke i još jednom sve lepo umutite.
Pleh dimenzija 20 x 30 cm obložite pek-papirom. Polovinu smese za koru ulijte u pleh i pecite na 180 stepeni 5-7 minuta, da se uhvati korica a kolač bude napola pečen.
Za to vreme skuvajte fil od mleka, šećera, griza, putera i kokosa.
Izvadite polupečenu koru iz rerne, preko nje sipajte vruć fil i poravnajte da bude ravnomeran.
Preko fila sipajte ostatak smese za testo i lepo poravnajte.
Vratite u rernu i ispecite do kraja a proverite da li je pečeno čačkalicom.
Kada se vaš kolač ohladi, ako želite, ukrasite ga šlagom ili čokoladom, te isecite na kocke.
PRIJATNO!