Sastojci:
Kora:
- 150 g mlevenog keksa
- 100 ml mleka
- 100 g margarina
- 4 kašike kakao praha
- 100 g šećera u prahu
Fil:
- 850 ml mleka
- 120 g griza
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera u prahu
- 180 g kokosa
Preliv:
- 150 g crne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Najpre staviti na srednju vatru mleko i vanilin šećer. Za to vreme pripremiti podlogu sjedinjavanjem keksa, kakao praha, šećera u prahu, mleka i otopljenog margarina. Smesu utapkati u kalup veličine 21x31cm. U proključalo mleko ukuvati griz, šećer u prahu i kokos. Smesu rasporediti preko podloge.
Za preliv, preko crne čokolade preliti vruću slatku pavlaku, te mešati dok se smesa ne sjedini. Preliti preko kolača i ostaviti da se ohladi.
Prijatno!