Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom

Kokos kolač

Sastojci za koru:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 70 g ulja
  • 50 ml mleka
  • 80 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 40 g kokosa

Za premazivanje:

  • 50 ml mleka
  • 2 kašičice šećera u prahu
  • Za voćni žele:
  • 1 kašičica želatina
  • 60 ml hladne vode
  • 750 g zaleđenih malina
  • 50 g šećera

Za fil:

  • 50 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 g krem sira
  • 40 g kokosa
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mleko, kokos i ulje i sve dobro promešajte. Testo sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta. Smesu sipajte preko kore i lepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umešajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite belom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: