Sastojci za koru:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 70 g ulja
- 50 ml mleka
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 40 g kokosa
Za premazivanje:
- 50 ml mleka
- 2 kašičice šećera u prahu
- Za voćni žele:
- 1 kašičica želatina
- 60 ml hladne vode
- 750 g zaleđenih malina
- 50 g šećera
Za fil:
- 50 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 300 g krem sira
- 40 g kokosa
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mleko, kokos i ulje i sve dobro promešajte. Testo sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta. Smesu sipajte preko kore i lepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umešajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite belom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.
Prijatno!