Ukus koji se ne zaboravlja…
SASTOJCI:
- dva bloka lisnatog testa
- 400 g kokosovog mleka
- 60 ml vode
- kašika ekstrakta vanile
- dve kašike ekstrakta kokosa
- pet žumanaca
- 85 g šećera
- tri kašičice kukuruznog skroba
- šećer u prahu
PRIPREMA:
Lisnato testo razvaljati na dva jednaka pravougaonika, staviti u dva pleha obložena papirom za pečenje, pa odozgo izbockati viljuškom.
Peći u rerni na 220 stepeni dok testo ne porumeni. U međuvremenu kokosovo mleko prokuvati na umerenoj vatri uz neprekidno mešanje. U činiji sjediniti žumanca, šećer, vodu, ekstrakte kokosa i vanile i skrob.
Dodati trećinu vrelog kokosovog mleka i dobro promešati. Potom dodati preostalo kokosovo mleko i kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Ohladiti, filovati kore, pa ostaviti da prenoći. Posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.
Preuzeto: informer.rs