Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

KOKOS KREMPITE! Nesvakidašnji ukus naširoko poznate POSLASTICE!

Ukus koji se ne zaboravlja…

SASTOJCI:

  • dva bloka lisnatog testa
  • 400 g kokosovog mleka
  • 60 ml vode
  • kašika ekstrakta vanile
  • dve kašike ekstrakta kokosa
  • pet žumanaca
  • 85 g šećera
  • tri kašičice kukuruznog skroba
  • šećer u prahu

PRIPREMA:

Lisnato testo razvaljati na dva jednaka pravougaonika, staviti u dva pleha obložena papirom za pečenje, pa odozgo izbockati viljuškom.

Peći u rerni na 220 stepeni dok testo ne porumeni. U međuvremenu kokosovo mleko prokuvati na umerenoj vatri uz neprekidno mešanje. U činiji sjediniti žumanca, šećer, vodu, ekstrakte kokosa i vanile i skrob.

Dodati trećinu vrelog kokosovog mleka i dobro promešati. Potom dodati preostalo kokosovo mleko i kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Ohladiti, filovati kore, pa ostaviti da prenoći. Posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.

Preuzeto: informer.rs

Tagovi:
Pročitajte još: