Sastojci:
- 3 velike breskve
- 2 velika jaja
- 200 ml jogurta
- 1/2 čaše šećera
- 1/2 čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Breskve operite, oljuštite i isecite na manje komade. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. U drugu dodajte jaja i šećer i mešajte oko 5 minuta, dok smesa ne postane svetlo žuta i gusta. Zatim, malo po malo, dodajte ulje i lagano mešajte na najmanjoj brzini. Dodajte jogurt u činiju i ručno ga sjedinite sa ostatkom smese uz pomoć lopatice ili mutilice.
Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i lagano mešajte dok se sve ne sjedini. Posudu za pečenje podmažite sa malo ulja i pospite brašnom. Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite isečene breskve.
Pecite kolač na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta. Kada bude pečen ostavite ga da se prohladi, pa isecite.
Prijatno!