Sastojci:
- 5 jaja
- 300 gr bresaka
- 60 gr šećera
- 1,5 kesica želatina
- Pola šoljice ulja
- Šoljica mleka
- 1,5 šoljica brašna
- Prašak za pecivo
- Bela čokolada
- Šećer u prahu
Priprema:
Napravite koru od 5 jaja, šoljice šećera u prahu, pola šoljice ulja, šoljice mleka, 1,5 šoljice brašna, kesice praška za pecivo i 2 kašike rendane bele čokolade, pa ispecite.
Za fil dobro umutite 5 belanaca sa 8 kašika šećera, pa dodajte sitne komadiće seckane breskve. Rasporedite preko kore i zapecite nekoliko minuta.
Da biste napravili sočni preliv, prokuvajte 300 g breskvi sa 50 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka od breskve. Prelijte preko fila, dobro ohladite i služite uz kompot od breskvi.
PRIJATNO!