Sastojci:
- 125 g maslaca
- 170 g šećera
- Prstohvat soli
- 1 vanila –
- 2 jaja
- 70 g kiselog mleka
- 160 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 7 – 9 kajsija
- 1-2 kašike kokosovog šećera
Priprema:
U posudu stavite meki maslac, šećer, so i vanilu i izmešala sam ih mikserom 1 minutu. Nakon toga dodajte jedno jaje mešajući kratko. Potom, dodajte kiselo mleko i izmešajte mikserom.
Brašno za kolač sjedinite sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu tako što izmešate kuhinjskom žicom za mućenje (dobija se gusta i vazdušasta smesa).
Tepsiju dimenzija 28×22 cm obložite papirom za pečenje koju ste blago podmazali maslacem. Sipajte i rasporedite smesu.
Oprane i osušene kajsije naseckajte na dva dela. Treba da od jedne kajsije dobijete 4 komadića. Poređajte ih na testo za kolač tako što ih lagano pritisnete.
Na kraju ih pospete kokosovim šećerom i stavite kolač da se peče u potpuno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne bude suva, ubodena u centar peciva.
Ostavite kolač sa kajsijama da se ohladi i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!