Sastojci:
- 4 jajeta
- 1,5 čaša šećera
- 2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
- 2 kašike ulja
- 4 kašike kakao praha
- 2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike ruma
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
- šećer u prahu
- čaša je od 2 dl
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom. Umešajte kiselu pavlaku i ulje.
Zatim dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo. (Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica. Sjedinite sve sastojke.
Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20×25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.
Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.
Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.
Ohlađenu poslasticu pospite šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!