Sastojci:
Za kolač:
- 400 ml mleka
- 2 kašike pšeničnog griza
- 130 g šećera
- 180 g maka (mleveni)
- 280 g plazma keksa (mlevena)
Za glazuru:
- 100 g čokolade (po vašem izboru)
- 1 do 2 kašike ulja (1 za belu, 2 za crnu)
Priprema:
Najpre u omanju šerpu sipajte šećer i mleko, pa sačekajte da provri. Zatim spremite pleh i stavite papir za pečenje. Možete koristiti pleh veličine 28 x 18 i manje. Potom spremite mak, plazma keks i mak.
Pošto mleko provri, zakuvajte mak i griz i mešajte 3 do 4 minuta. Tačnije, dok se masa ne zgusne. Kada sklonite sa ringle posudu, ubacite plazma keks i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Dobijenu smesu naspite u pleh i dobro poravnajte.
Pošto završite možete da napravite glazuru koja se odmah stavlja ili sačekajte da se ohladi, pa nanesite šlag.
Otopite čokoladu sa kašikom ulja za belu i 2 kašike ulja za crnu čokoladu. Prelijte preko kolača, razvucite glazuru kako biste je ujednačili i ravnomerno razvukli.
Ostavite kolač da se ohladi i stegne.
PRIJATNO!