Sastojci:
- 400 g piškota
- 200 ml mleka
Za prvi fil:
- 800 ml mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 150 g šećera
Za drugi fil:
- 800 ml mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 100 g putera
- 150 g šećera
- 90 g čokolade
- 30 g kakaoa
Priprema:
Umočite piškote i mleko i poređajte ih u tepsiju, koju ste prethodno obložili providnom folijom, tako da pokriju dno. Pomešajte u šerpi puding od vanile, mleko i šećer. Sve promešajte tako da ne ostanu grudvice, a zatim kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.
Smesu pokrijte providnom folijom i ostavite je na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za to vreme, u drugoj šerpi pomešajte puding od vanile, mleko i šećer i sve promešajte tako da ne ostanu grudvice. Dodajte i kakao i ponovo promešajte, a zatim kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otopi i ne sjedini sa smesom. Pokrijte smesu providnom folijom i ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite zasebno ohlađene filove i naizmenično ih sipajte u tepsiju. Poređajte preko još jedan sloj piškota koje ste prethodno umočili u mleko.
Pokrijte providnom folijom i ostavite dva sata u frižideru.
Kolač ukrasite sa kakaom.
Prijatno!