Konstituisan lokalni parlament – Damjan Miljanić novi predsednik opštine Kula

Na današnjoj konstitutivnoj sednici opštine Kula, za predsednika opštine, sa 25 glasova odbornika izabran je Damjan Miljanić, dok je njegov zamenik Karolj Valka. Novi predsednik Skupštine opštine Kula je Velibor Milojičić, a njegova zamenica je Zorica Demković. Milorad Vuksan, postavljen je za sekretara Skupštine opštine Kula.

Najveći broj odborničkih mandata osvojila je SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“, koja će imati 26 mandata, zatim SPS sa 5 mandata, GG „Kritična masa“ sa 4 mandata i POKS sa 2 mandata.

Novi članovi Opštinskog veća su Miloš Delibašić, Duško Končar, Milorad Tomić, Livija Kozma, Smiljana Vukelić i Nataša Stanojević.

Novoizabrani predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, diplomirani je ekonomista iz Kule, a na ovu funkciju dolazi sa izborne liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“, koja je na izborima održanim 16. decembra 2018. godine dobila apsolutno poverenje građana. Prethodno je obavljao dužnost direktora JKP “Komunalac” Kula.

Na sednici je konstatovana i ostavka na mesto odbornika Marku Pešiću, koji će ubuduće obavljati funkciju v.d. direktora JKP „Komunalac“ Kula.

Izvor: kula.rs

Be the first to comment

Leave a Reply