Sastojci:
• 4 srednja krompira
• 3 mlade šargarepe
• 1 manja glavica crnog luka
• 4 čena belog luka
• 4+1 dl pačije supe
• 2 sveže paprike
• 1 šoljica pirinča
• 1 kašičica soli
• 1/2 kašičice bibera
• 2 kašike pačije ili svinjske masti
Priprema:
Prvo u 4 dl pačije supe skuvajte pirinač i šargarepu koju ste isekli na veće komade. Ako bude bilo potrebe dodajte još jedan decilitar.
Na masti u tiganju ispržite krompir koji ste isekli na onako srednje komade. Pržite ga poklopljenog, jer će tako biti potpuno mekan, a ujedno i pržen. Dodajte papriku isečenu, luk na rebarca, beli luk sitno iseckan, so i biber.
Sve pržite poklopljeno 5 do 7 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju dodajte onaj skuvani pirinač sa šargarepom. Sve izmešajte, pa poklopljeno pržite još dva do tri minuta.
Dekorišite peršunom. Ostavite u tiganju 5 minuta pre serviranja.
Prijatno!