Sastojci:
- 400 g blitve
- 4 veća krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 80 ml ulja
- 1 koren celera
- 1 l vode
- so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte na kockice, a isto uradite i sa belim lukom. Krompir oljuštite i isecite ga na što sitnice kockice. Nakon toga, zagrejte ulje u šerpi i izdinstajte crni luk. Dodajte seckani celer, krompir i beli luk. Sve to kratko propržite, uz mešanje i zatim nalijte vodom. Sve zajedno kuvajte dok povrće ne omekša, a zatim, pred kraj, dodajte blitvu koju ste prethodno oprali i iseckali i kuvajte sve zajedno još nekih pet minuta. Zatim, štapnim mikserom, usitnite sve sastojke tako da dobijete homogenu i svilenkastu strukturu. Vratite na ringlu na kratko, začinite po ukusu, a nakon što provri, sklonite sa vatre.
Prijatno!