Vreme pripreme: 30 minuta
Potrebni sastojci:
-1 glavica luka
-150 g brokolija
-150 g šargarepe
-100 g karfiola
-2 struka praziluka
-2 kašike maslinovog ulja
-biber, so, kurkuma, kari začin
-malo peršuna
-grčki jogurt
Priprema:
Sitno iseckajte luk i praziluk na kolutiće i propržite na ugrejanom maslinovom ulju. Posolite, začinite biberom i kurkumom ili karijem. Dodajte karfiol, brokoli u cvetićima i šargarepu iseckanu na kolutiće. Sve kratko prodinstajte, dok povrće ne upije sokove i začine.
Nalijte sa oko 500 ml vruće vode, pa kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Sve izmiksajte štapnim mikserom, dodajte soli i začine po ukusu. Gotovu čorbu, pospite seckanim peršunom i servirajte uz kašiku grčkog jogurta.
Prijatno!