Sastojci:
- 250 g svežih ili smrznutih borovnica
- 100 g šećera (može i manje)
- 1 kašičica limunovog soka
- 300 ml pavlake za šlag
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašike likera od borovnice ili višnje
Priprema:
Stavite borovnice, šećer i limunov sok u malu šerpu. Zagrevajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, dok borovnice ne puste sok i smesa ne postane sirupasta (oko 5-10 minuta). Sklonite sa vatre. Po želji dodajte liker i promešajte. Ostavite da se smesa ohladi.
U većoj činiji umutite pavlaku u čvrsti šlag, dodajući vanilin šećer.
Ohlađenu smesu od borovnica nežno umešajte u šlag. Možete se uklopiti u potpunosti ili ostaviti tragove borovnice za lep mermerni efekat.
Krem od borovnica podelite u čaše ili činije za serviranje. Ohladite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja.
PRIJATNO!