Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kremasta torta sa čokoladom i višnjama

Kremasta torta sa čokoladom

Sastojci:

Za biskvit:

  • 225 g otopljenog putera
  • 225 g čokolade (55% kakaoa)
  • 5 jaja
  • 70 g mlevenih badema

Za krem:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 30 ml likera od višnje
  • 300 g višanja bez koštica (usitnjenih u pire)

Priprema:

Otopite čokoladu na pari i ostavite da se kratko ohladi. U međuvremenu, pomešajte sve sastojke za biskvit (puter, čokoladu, jaja, i mlevene bademe) i prebacite ih u kalup za kolače.

Pecite na 175 °C oko 35 minuta, dok biskvit ne postane čvrst i pečen.

Za krem, prvo pomešajte maskarpone sir, koji možete i sami da napravite, pire od višanja i liker od višanja, sve dok se sastojci dobro ne sjedine.

Slatku pavlaku umutite u šlag i lagano umešajte u krem od sira.

Ohlađeni biskvit premažite kremom od višanja i pustite tortu da odmori u frižideru oko 2 sata pre nego što je poslužite.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: