Sastojci:
Za biskvit:
- 225 g otopljenog putera
- 225 g čokolade (55% kakaoa)
- 5 jaja
- 70 g mlevenih badema
Za krem:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 30 ml likera od višnje
- 300 g višanja bez koštica (usitnjenih u pire)
Priprema:
Otopite čokoladu na pari i ostavite da se kratko ohladi. U međuvremenu, pomešajte sve sastojke za biskvit (puter, čokoladu, jaja, i mlevene bademe) i prebacite ih u kalup za kolače.
Pecite na 175 °C oko 35 minuta, dok biskvit ne postane čvrst i pečen.
Za krem, prvo pomešajte maskarpone sir, koji možete i sami da napravite, pire od višanja i liker od višanja, sve dok se sastojci dobro ne sjedine.
Slatku pavlaku umutite u šlag i lagano umešajte u krem od sira.
Ohlađeni biskvit premažite kremom od višanja i pustite tortu da odmori u frižideru oko 2 sata pre nego što je poslužite.
PRIJATNO!