Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kremaste kocke sa lešnicima

kremaste kocke

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • 70 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g mlevenih lešnika

Za krem:

  • 400 ml mleka
  • 1 puding od čokolade
  • 60 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 50 ml jake crne kafe
  • 250 g maslaca

Za glazuru:

  • 20 g maslaca ili dve kašike ulja
  • 100 g čokolade

Priprema:

Umutite penasto jaja i šećer. Dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro umešajte, pa smesu izlijte u nauljen i pobrašnjavljen pleh veličine 22×36 cm. Pecite u unapred zagrejanoj rerni nekih 40 minuta na temperaturi od 180°C.

Prašak za puding pomešajte sa tri kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka uzmite 6 kašika i razmutite sa prahom i šećerom da nema gromuljica.

Ostatak mleka skuvajte, sklonite sa ringle, pa mu dodajte razmućeni prašak za puding uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i kuvajte još dva minuta.

U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.

Maslac umutite da bude penast i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.

Za glazuru, stavite maslac i izlomljenu čokoladu na ringlu, pa na laganoj vatri otopite dok ne dobijete glatku strukturu, sve vreme mešajući.

Prohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: