Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 g čokolade
- 70 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g mlevenih lešnika
Za krem:
- 400 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- 60 g šećera
- 100 g čokolade
- 50 ml jake crne kafe
- 250 g maslaca
Za glazuru:
- 20 g maslaca ili dve kašike ulja
- 100 g čokolade
Priprema:
Umutite penasto jaja i šećer. Dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro umešajte, pa smesu izlijte u nauljen i pobrašnjavljen pleh veličine 22×36 cm. Pecite u unapred zagrejanoj rerni nekih 40 minuta na temperaturi od 180°C.
Prašak za puding pomešajte sa tri kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka uzmite 6 kašika i razmutite sa prahom i šećerom da nema gromuljica.
Ostatak mleka skuvajte, sklonite sa ringle, pa mu dodajte razmućeni prašak za puding uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i kuvajte još dva minuta.
U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac umutite da bude penast i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, stavite maslac i izlomljenu čokoladu na ringlu, pa na laganoj vatri otopite dok ne dobijete glatku strukturu, sve vreme mešajući.
Prohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Prijatno!