Sastojci za koru:
- 210 g piškota (2 pakovanja)
- 200 ml mleka
- 1 vanilin šećer
Sastojci za fil sa pudingom:
- 650 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 80 pudinga od vanile
- 125 g maslaca
Sastojci za voćni fil:
- 300 g svežih ili smrznutih višanja
- 4 – 5 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 200 ml vode
Za završni sloj potrebno je 250 ml slatke pavlake.
Priprema:
Po uputstvu sa kesice skuvajte dva pakovanja pudinga u 650 ml mleka i 4 kašike šećera. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite da odstoji dok se skroz ne ohladi. Za to vreme, pripremajte voćni fil.
Višnje sipajte u šerpu i dodajte 100 ml vode za smrznute višnje, odnosno 200 ml vode za sveže.
Od 200 ml odvojite 50 ml sa strane (od 100 ml nemojte odvajati, već dodajte 50 ml vode).
Višnjama dodajte 4 do 5 kašika šećera, po ukusu i stavite šerpu na ringlu, na srednju temperaturu.
Odvojenom vodom prelijte gustin i dobro mešajte dok se ne rastopi.
Mešajte povremeno višnje dok ne provre, a potom sipajte gustin u višnje polako i kuvajte još oko 2-3 minuta uz konstantno mešanje.
Ostavite smesu da se ohladi.
Puding koji se ohladio razmutite mikserom i dodajte maslac sobne temperature, pa sve dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Umutite slatku pavlaku.
Započnite sa ređanjem sastojaka. Piškote umačite u mleko u koje ste sipali vanilin šećer, pa ređajte u dva reda po sedam piškota.
Na piškote stavite pola fila od višanja, potom pola fila od vanil pudinga i 4 kašike slatke pavlake
Ponovite postupak.
Prijatno!