Sastojci:
- 200 g pirinča
- 200 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 400 ml vode
- 100 ml belog vina
- 1 pileća kocka za supu
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 50 g maslaca
- so i biber po ukusu
Priprema:
U jednoj šerpi zagrejati 400 ml vode sa kockom supe, kako bi se napravio bujon. Sitno iseckati crni luk i dinstati ga na maslacu dok ne postane staklast. Piletinu iseći na kockice, dodati luku i sve zajedno dinstati 10-ak minuta. Dodati pirinač, još malo dinstati, a zatim dodati začine, pavlaku za kuvanje i belo vino.
Kada vino počne da isparava, a pavlaka da se zgušnjava, početi sa postepenim dodavanjem bujona, mešajući tako da se pirinač ne zalepi za šerpu. Dodavati bujon i mešati sve dok pirinač ne omekša i potpuno ne upije svu tečnost.
Prijatno!