Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
1 pakovanje lisnatih kora (kupovnih)
1 litra mleka
1 litra vode
500 grama šećera
300 grama brašna
8 jaja
2 kesice vanil šećera
100 grama gustina
250g voća (preporučuje se crveno voće)
Priprema:
Sjediniti mleko i vodu, pa od toga odvojiti pola litre tečnosti, a preostalo staviti da prokuva. Dok se smesa kuva, sjediniti 300 grama šećera, brašno, žumanca, vanilin šećer i gustin, te postepeno dodavati u onih pola litre tečnosti, mleko – voda, koju ste odvojili. Kada je tečnost prokuvala, dodati umućenu smesu u šerpu i mešati na tihoj vatri 10 – 15 minuta. Pre vrenja, umutiti sneg od belanaca i 200 grama šećera i dodati u vreli krem, a potom sjediniti masu. Kada se smesa ohladi, staviti koru na tacnu i ceo fil (izravnati), a potom naređati voće. Odozgo stavite drugu koru. Kada se kolac stegne, možete ga servirati.
Prijatno !