Sastojci:
- 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)
- 300 g paradajz pelata
- 4 velike pečene paprike
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 3 kašike brašna
- 2-3 kašike ulja (za prženje)
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun (za dekoraciju i dodatni ukus)
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja na srednje jakoj vatri. Svinjske krmenadle istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite krmenadle u tiganj i pržite ih na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, samo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Važno je da meso ne bude potpuno pečeno u ovom koraku. Izvadite meso na tanjir sa strane. U istom tiganju propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane zlatno-smeđ. Dodajte paradajz pelat i beli luk u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu.
Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice, a zatim je dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom.
Promešajte sve sastojke i vratite prepržene krmenadle u tiganj. Pokrijte tiganj, isključite ringlu i ostavite jelo da se krčka još desetak minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
Poslužite sočne krmenadle sa pečenim paprikama uz omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
Prijatno!