Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Krmenadle sa pečenom paprikom

kremenadle sa pecenom paprikom

Sastojci:

  • 300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)
  • 300 g paradajz pelata
  • 4 velike pečene paprike
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2-3 kašike ulja (za prženje)
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun (za dekoraciju i dodatni ukus)

Priprema:

U velikom tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja na srednje jakoj vatri. Svinjske krmenadle istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Stavite krmenadle u tiganj i pržite ih na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, samo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Važno je da meso ne bude potpuno pečeno u ovom koraku. Izvadite meso na tanjir sa strane. U istom tiganju propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane zlatno-smeđ. Dodajte paradajz pelat i beli luk u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu. 

Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice, a zatim je dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom. 

Promešajte sve sastojke i vratite prepržene krmenadle u tiganj. Pokrijte tiganj, isključite ringlu i ostavite jelo da se krčka još desetak minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. 

Poslužite sočne krmenadle sa pečenim paprikama uz omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.

Prijatno!


Tagovi:
Pročitajte još: