Topi se u ustima!
Sastojci:
– Korica limuna
– 750 g brašna
– 100 ml ulja
– 4 kašike šećera
– 1 jaje
– 1 žumance
-0,5 l mleka
– Sveži kvasac
– Malo soli
– Prah šećer
– Vanilin šećer
– Ulje za prženje
Priprema:
Kvasac rastopiti u 100 ml toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustiti da naraste. Dok raste umutiti jaja sa ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodati kvasac, pa polako dodavati brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom (od redosleda dodavanja sastojaka i dužine i intenziteta mešanja, tj. lupanja zavisi kvalitet krofni). Ostaviti testo na toplom da dvostruko naraste pa premesiti, razvući na 1 cm debljine pa čašom vaditi krofne. Ostaviti ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržiti u vrućem, ali ne vrelom ulju. Gornju stranu (naraslu) stavljati u ulje.
Preuzeto: informer.rs