Ovo je malo “pojačan” recept za jednu čestu namirnicu – krompir-pire. Kad ga jednom probate, verovatno vam više neće padati na pamet da spremate krompir-pire iz kesice. Potrebno je: 2,5 kg belog krompira, 6 kašika putera…
… 250g krem sira, 2 šolje narendanog čedar sira, 1 šolja naseckanog edamera, 250g pavlake, kašičica belog luka u pravu, malo mleka (za podešavanje gustine), so i biber po želji
Priprema
Krompire ogulite i iseckajte na manje komade. Stavite ih u dublji tiganj i prelijte vodom tako da ih pokrije. Držite na vatri dok ne provri i kuvate 15-20 minuta, ili dok ne omekša. Ocedite vodu i izgnječite krompire.
U velikoj činiji, pomešajte krem sir, čedar i edamer i ručno umutite dok ne dobijete glasku smesu. Dodajte pavlaku, beli luk u prahu, so i biber i dobro izmešajte.
Dodajte mešavinu sira izgnječenim krompirima i opet sve dobro izmešajte. Ako vam izgleda previše gusto, dodajte kašiku mleka i izmešajte dok ne dobijete željenu gustinu.
Preuzeto: Zdravahrana.com