Sastojci:
- 5 krompira
- 8 pečuraka
- 1/2 ljubičastog luka
- 100 g slanine
- 2 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 50 g kačkavalja (gauda)
- italijanska mešavina (ili začini po želji)
- so, biber
Priprema:
Slaninicu ispecite na tiganju bez masnoće pa kad zacakli dodajte sitno seckane crni i beli luk, pečurke i malo belog vina. Nakon nekoliko minuta ulijte ostatak vina, italijansku mešavinu so i biber. Neoljušteni krompir koji ste dobro oprali sodom bikarbonom kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Kad je skuvan, izvadite ga iz vode, a kad se ohladi, zasecite koru i kašikom izvadite malo sredine. Udubljenja napunite slaninicom i pečurkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta. Krompir izvadite iz rerne, pospite ga sirom i vratite u rernu još 10-15 minuta.
Prijatno!