Search
Close this search box.

Krompir punjen šampinjonima i slaninom

krompir punjen sampinjonima

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 8 pečuraka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 100 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 50 g kačkavalja (gauda)
  • italijanska mešavina (ili začini po želji)
  • so, biber

Priprema:

Slaninicu ispecite na tiganju bez masnoće pa kad zacakli dodajte sitno seckane crni i beli luk, pečurke i malo belog vina. Nakon nekoliko minuta ulijte ostatak vina, italijansku mešavinu so i biber. Neoljušteni krompir koji ste dobro oprali sodom bikarbonom kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Kad je skuvan, izvadite ga iz vode, a kad se ohladi, zasecite koru i kašikom izvadite malo sredine. Udubljenja napunite slaninicom i pečurkama. Pecite u rerni zagrejanoj  na 200 stepeni 30 minuta. Krompir izvadite iz rerne, pospite ga sirom i vratite u rernu još 10-15 minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: