Sastojci:
- 4 jaja
- 260 g šećera
- 2 vanil šećera
- 1,6 dl ulja
- 1,5 dl isceđenog soka od pomorandže
- korica od jednog limuna (organskog)
- malo ruma
- 1 prašak za pecivo
- 330 g mekog brašna
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanil šećer, pa dodati ulje i isceđeni sok od pomorandže. Ako imate organski limun, dodajte i koricu (od jednog limuna)
Zatim dodati malo ruma, i na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 180 stepeni od 45 do 55 minuta dok lepo porumeni i lagano se odvoji od stranica kalupa.
Kuglof se služi posut šećerom u prahu, a po želji može da se prelije čokoladnom glazurom od bele ili crne čokolade.
Prijatno!