Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g dimljene slanine
- 1 crni luk
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 100 ml kuvanog paradajza
- so
- biber
Priprema:
U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode pet minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost.
Crni luk sitno iseckajte i propržite dok se ne zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte.
Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso.
Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu-folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju.
Skinite foliju i pecite još pet do sedam minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.
Prijatno!