Kuglof sarma

Kuglof sarma

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g dimljene slanine
  • 1 crni luk
  • 100 g pirinča
  • 1 jaje
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mešavine biljnih začina
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • so
  • biber

Priprema:

U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode pet minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost.

Crni luk sitno iseckajte i propržite dok se ne zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte.

Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso.

Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu-folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju.

Skinite foliju i pecite još pet do sedam minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: