Sastojci:
-
- 120g kuskus-a
- ½ kašičice soli
- 180ml vrele proključale vode
- 1 krastavac
- 2 paradajza
- ½ glavice ljubičastog luka
- 1 mladi crni luk
- 50ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sitno seckanog peršuna
- 1 kašičica sitno seckane nane
- so i biber, po ukusu
- sok od polovine limuna
- ½ kašičice ljyte tucane paprike
- 50g kandiranih brusnica
- 200g sira
Priprema:
Kus kus stavite u činiju. Vodu i so stavite da provri, a zatim prelijte preko kus-kusa. Promešajte, poklopite i ostavite da stoji 10-ak minuta. Nakon toga, promešajte viljuškom da rastresete i ostavite da se ohladi.
Iseckajte povrće i stavite sa strane.
Sir izvadite iz pakovanja i osušite ubrusom. Isecite sir na kriške debljine oko 1 cm. Svaki komad sira osušite ubrusom sa svih strana. Zagrejte teflonski tiganj na jaku vatru. Stavite komad sira i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. Nema potrebe za podmazivanjem tiganja.
U činiju stavite ohlađeni kuskus, povrće, začine, maslinovo ulje i limunov sok. Sve dobro izmešajte pa servirajte na tanjir i dodajte kriške grilovanog sira. Serviranu salatu možete staviti u frižider pre služenja ili poslužiti odmah.
PRIJATNO!