Ovo jelo veoma je zdravo, a nećete odvojiti mnogo vremena da ga napravite. Posna krem čorba sa knedlama jača organizam, a evo šta vam je sve potrebno.
Sastojci:
- 1 struk praziluka
- malo ulja
- suvi začin so, biber
- 1 veća šargarepa
- 1 briket smrznutog spanaća
Za knedle:
- 2 kašike griza
- 2 kašike brašna
- kašičica praška za pecivo
- malo vode
Priprema:
1. Propržiti praziluk na malo ulja, začiniti po ukusu, pa naliti vodom. Dodati seckanu šargarepu i spanać, i ostaviti da se kuva do sat vremena na nižoj temperaturi. 2. Kad je povrće kuvano, pomešati sve sastojke za knedle da se dobije umereno gusta smesa, pa kašikom vaditi knedle i spuštati u čorbu. Knedle ne treba da budu velike, jer dosta rastu tokom kuvanja. 3. Prokuvati s knedlama desetak minuta i čorba je gotova. Probajte, ako treba još malo začinite i spremni ste za uživanje!
(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)