Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Lagana letnja večera-idealna uz belo vino!

recept dana - špagete

Špagete sa svežim paradajzom i bosiljkom

Sastojci:

• 170-200g špageta
• morska so

-za sos:

• 3 velika ili 4 manja paradajza
• 2 čena belog luka
• 3-4 kašike maslinovog ulja
• so, biber
• nekoliko listova svežeg bosiljka
• mocarela sir

Priprema:

Stavite vodu za testeninu da proključa, a za to vreme, pripremite paradajz. Sklonite kožicu sa paradajza i odstranite semenke. Ubacite testeninu u ključalu i posoljenu vodu, pa kuvajte prema uputstvima sa pakovanja.

Sipajte maslinovo ulje u tiganj i pre nego što uključite ringlu, dodajte sitno iseckan beli luk. Propržite nakratko luk, na srednje jakoj vatri. Kad počne da miriše, ali pre nego što počne da žuti, dodajte iseckan paradajz. Promešajte, malo posolite i poklopite. Čim nestane voda koju je ispustio paradajz i sos se uprži, za šta treba oko pet minuta, pobiberite, dodajte sveži bosiljak i isključite.

Ubacite pastu u paradajz sos, dodajte malo vode u kojoj se kuvala, i na ringli izmešajte dok se fino ne obloži sosom i ne bude kremasta. Prelijte tankim mlazom maslinovog ulja, dodajte mocarelu, još neki listić bosiljka i služite odmah!

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: