Search
Close this search box.

Lažna pita sa tikvicama, pečurkama i paprikom

Lažna pita sa tikvicama

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 2 ljubičasta luka
  • 1 šargarepa
  • 2 paprike
  • 7-8 pečuraka
  • malo bosiljka
  • 2 čena belog luka 
  • 3 jajeta
  • 300 ml mleka 
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • 5 kašika brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1/2 veze mirođije 
  • 70 g tvrdog sira

Priprema:

U posudu stavite tikvice koje ste isekli na tanke trake, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa procedite višak vode. 

U tiganju na malo maslinovog ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada on omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove, a onda i sitno seckanu papriku. Kada omekša povrće dodajte i isečene pečurke. Posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i sve lepo promešajte. Na kraju dodajte secakni beli luk, poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.  

Umutite jaja koja ste posolili, a onda sipajte mleko. Zatim sipajte maslinovo ulje, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite i na kraju dodajte seckanu mirođiju. Na pleh obložen pek papirom poređajte proprženo povrće, a onda preko sipajte preliv. Na kraju dodajte proceđene tikvice, pa lepo promešajte. 

Sipajte preliv i opet sve lepo promešajte.  

Pospite pitu rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: