Sastojci:
- 4 tikvice
- 2 ljubičasta luka
- 1 šargarepa
- 2 paprike
- 7-8 pečuraka
- malo bosiljka
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 5 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 veze mirođije
- 70 g tvrdog sira
Priprema:
U posudu stavite tikvice koje ste isekli na tanke trake, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa procedite višak vode.
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada on omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove, a onda i sitno seckanu papriku. Kada omekša povrće dodajte i isečene pečurke. Posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i sve lepo promešajte. Na kraju dodajte secakni beli luk, poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.
Umutite jaja koja ste posolili, a onda sipajte mleko. Zatim sipajte maslinovo ulje, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite i na kraju dodajte seckanu mirođiju. Na pleh obložen pek papirom poređajte proprženo povrće, a onda preko sipajte preliv. Na kraju dodajte proceđene tikvice, pa lepo promešajte.
Sipajte preliv i opet sve lepo promešajte.
Pospite pitu rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Prijatno!